ZorgBlog

Pre en post

Ik ben op een festival, voel de warmte van de zomerzon op mijn huid. Met een drankje in mijn hand geniet ik van de live muziek die vanuit de tenten te horen is. Ik kijk tevreden naar mijn vrienden die naast me staan, allemaal een lach op hun gezicht. Ik zie mensenmassa’s lopen, anderen zitten op het gras te praten. Ja, dit is genieten.

In werkelijkheid ben ik de wc aan het schoonmaken terwijl ik een podcast van harde muziek luister. Steeds meer merk ik, probeer ik dat gevoel terug te halen van pre-corona, waarin ik maandelijks naar een concert ging en zo ongeveer een festival per jaar probeerde te bezoeken.

Dat gevoel kan ik steeds slechter terughalen, het glipt als zand tussen mijn vingers door. De weken lijken allemaal hetzelfde, ik werk drie dagen, het werk doe ik enigszins op de automatische piloot. In het weekend maak ik schoon in huis, help mijn kinderen bij hun schoolwerk en lees boeken. Soms wandelen of fietsen we wat, maar ’s avonds plof ik alsnog uitgeput op de bank neer om Netflix aan te slingeren.

Net als iedereen denk ik met weemoed terug aan de pre-corona tijd. Het gevoel dat je je op een concert of festival door een mensenmassa moet waden in een tent waar een band aan het optreden was, om wat drinken te halen of wat eten. Het neerploffen op het gras en praten over triviale dingen, lol maken met je vrienden.

Komt dit ooit weer terug? In dezelfde vorm als waar we destijds zo achteloos over dachten, niet wetende wat voor waarde het voor ons had? Kunnen we er weer zo zorgeloos van genieten in de toekomst? En de vraag is dan denk ik, voor hoe lang?

Ik moet vooral niet te veel vooruit kijken, dat gaat niet. Tegenwoordig leef ik met de dag en probeer ik vooral zo min mogelijk nieuws te kijken. Met veel boeken lezen, mediteren en kijken naar de dingen die ik wel kan doen, red ik het. Voor nu. Verlangend kijk ik uit naar het moment dat ik af kan spreken met een groep vrienden en ze zoveel kan knuffelen als ik wil.

Ik vrees dat ik straks, op het eerste post-corona festival, huilend op handen en knieen neerval en de grond kus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *